sâmbătă, 27 octombrie 2012

Teoria nevoilor - altfel

Inspirata de: http://www.personalitatealfa.com/blog/de-ce-scriu-despre-sex-putere-si-bani/. Multumesc pentru inspiratie.

Am citit articolul si evident ca nu sunt de acord. Ba chiar cred ca putem mai mult de atat. Putem sa constientizam ca avem o perspectiva muuuult mai subtila si mult mai larga si mult mai luminoasa asupra vietii decat sa ne limitam la bani, sex si putere.
Plec de la simpla observatie ca cei care au astea din plin nu devin automat preocupati de o dezvoltare a lor mai mare ci isi doresc doar mai multi bani, mai multa putere, mai mult sex. Iar exemplul cu painea din articol cred ca e minunat de revelator pentru unul care stie ce e aia foame. Pentru ca daca iti este foame de ajuns il vei gasi pe Dumnezeu in painea aia.
Simplul act de a manca poate fi trait ca o experienta spirituala - mai ales cand ti-e foame. Ai sansa sa constientizezi recunostinta pentru aceasta planeta care ne hraneste. Poti sa ai toti banii din lume, daca esti pe Marte nu vei gasi nimic de mancare. Iar daca ti-e foame nu vei avea nevoie sa savurezi cea mai fina masa la ultimul etaj al acelui hotel de sapte stele din Dubai - va fi de ajuns sa ai o paine.
Iar despre sex...Daca esti indragostit de femeia aia nu te va interesa daca are pantofi de 3000 de euro si geanta de 5000. Si nici cel mai salbatic sex in cine stie ce insula hawaiana nu va avea efectul simplei atingeri a mainii femeii de care esti indragostit. Sexul cand esti indragostit are mari sanse sa devina o experienta spirituala si placeri mult mai mari decat cele fizice vor umple fiintele care se imbratiseaza. Chiar, indragostirea in ce chakra ati pus-o? Ca doar o putem simti si pe burta goala...
Va felicit domnule pentru alegerea apei ca fluid fizic de umplere a chakrelor. Apa este un mediu extraordinar. Imi imaginez ca imi mananc painea pe malul unui rau si constientizez ca prin mine circula viata cu aceeasi frenezie cu care curge apa intre acele maluri. Va asigur ca ma simt plina de putere - o putere mult mai mare decat cea pe care as putea-o simti zacand intr-o incapere din Cotroceni, dupa o masa copioasa, un sex indestulator si cel mai fin whiski (constat ca nu stiu cum se scrie numele acestei bauturi desi imi place la nebunie).
Mecanismele pe care le descrieti in articol sunt muult mai subtile decat simplul mecanism fizic al umplerii unor vase. Si puteti constata asta prin constientizarea celei mai de baza nevoi: aceea de a respira. E metoda care este recomandata pentru a intra in cele mai adanci meditatii si a trai cele mai inalte experiente spirituale.
Indemnul de a ne concentra asupra nevoii de bani, sex si putere il consider limitativ iar rezultatul dezamagitor. Va invit sa trecem mai departe si sa constietizam mai mult din ceea ce suntem. Iar ca nevoie de baza v-o propun pe cea a experimentarii - ca tot ma intreb in ultimul timp: "De ce nu mi-ai dat Doamne mintea de acum la 18 ani?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu